care 4 cats ibiza zorg voor de verwilderde katten van ibiza
CARE 4 CATS IBIZA  care 4 cats ibiza zorg voor de verwilderde katten van ibiza

CARE 4 CATS IBIZA
De zorg voor, en castratie van wilde / zwerfkatten op Ibiza op basis van het Trap, Neuter & Return-programma

care4cats is een Engelse charitatieve organisatie, die in 1999 werd opgericht door dierenliefhebster Angela Collins, met als doelstelling:
zorgen voor het welzijn van Ibiza’s verlaten, verdwaalde & wilde katten.

De duizenden verlaten, verdwaalde en wilde katten, van Ibiza hebben grote moeite om te overleven maar toch groeit de kattenpopulatie op Ibiza ieder jaar enorm.
Terwijl er veel kattenaids, en andere ziekten, heersen en katten bovendien veelvuldig ten prooi vallen aan de uitgehongerde honden van jagers, of simpelweg worden afgeschoten, worden er toch steeds weer nieuwe kittens geboren.
Helaas zijn er maar zeer weinig mensen die zich hun treurige lot en uitzichtloze bestaan aantrekken.

Daarom komen de vrijwilligers van CARE4CATS twee maal per jaar naar het eiland Ibiza.
Zij dragen zorg voor het vangen van, jaarlijks ongeveer 350, wilde katten, die vervolgens door hen naar een van de plaatselijke dierenartsen worden gebracht voor een gezondheidsonderzoek en eventuele noodzakelijke medische zorg en natuurlijk de zo belangrijke sterilisatie of castratie.
Van iedere ’geholpen’ kat wordt een klein puntje van het rechteroor geknipt, om te voorkomen dat ze nogmaals gevangen worden.
Daarna worden die dieren weer teruggebracht naar de plek waar ze gevangen werden, en zorgt CARE4CATS er bovendien voor dat plaatselijke vrijwilligers de dieren voedsel brengen.
Ook zorgen ze voor een liefdevol onderdak voor zieke en / of herstellende katten, die zich niet buiten kunnen handhaven.

De instellingen voor kattenopvang en asiels van Ibiza zitten overvol, en meestal worden de arme dieren na 3 dagen afgemaakt.
De plaatselijke overheden ondernemen geen enkele actie tegen het kattenoverschot op Ibiza, zoals bv.:
- regelmatige sterilisatie acties tegen gereduceerd tarief!
- er is geen medische zorg voor thuisloze, zieke dieren.

* Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat de Spaanse regering op korte termijn een wetswijziging doorvoerd, die het de politie mogelijk maakt iedereen te bekeuren die wilde katten voert !!

Tot op heden zijn meer dan 15.000 katten gevangen, gecastreerd/gesteriliseerd en teruggebracht door Care4Cats, waardoor het aantal ongewenste katten op het eiland aanzienlijk werd verminderd en het lijden en sterven van honderdduizenden kittens werd voorkomen.
Statistieken tonen aan dat een niet-gesteriliseerde poes kan resulteren in 20.000 kittens in 4 jaar !!
Hoewel de dierenartsen waar ze mee samenwerken tegen een gereduceerd tarief werken,  lopen de organisatorische kosten voor elk bezoek op tot 10.000 €.
Care4Cats is nu fondsen aan het werven van om hun eigen kliniek te openen. Het Eivissa Animal Centre.

De liefdadigheidsinstelling CARE4CATS is volledig afhankelijk van donaties.
IBIZA4ALL doet hierbij een dringend beroep op uw dierenliefde, zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat dit fantastische vrijwilligersinitiatief kan doorgaan met haar belangrijke werk: het leven te verbeteren en vermindering van het aantal verlaten, verdwaalde en wilde katten op Ibiza

Ibiza 4 all, CARE4CATS IBIZA - Zorg voor de verwilderde katten van Ibiza.

A.U.B. HELP ONS, WE ZOEKEN EEN THUIS !!

We zijn allemaal gezond, ingeent & 'geholpen', en voor een bescheiden bedrag komen we naar je toe,
om voor de rest van ons leven van jou te houden.....

Voor alle info: Adoptie telefoonnummer 0034 646 574 602 of bezoek de webpagina: Give a cat a home


© 2006 - 2018 ibiza4all.org